Rallycross-VM från Hell – då trivdes Kristoffersson bäst

Publicerad

Johan Kristoffersson trivdes bäst i norska Hell.
Det blev en total dominans av VM-ledande svensken i Rallycross-VM.
Den regerande världsmästaren lämnade samtliga bakom sig i alla dagens heat och tog maxpoäng.

Johan Kristoffersson fullständigt krossade övrigt motstånd när han körde hem sex raka heat vilket gav full pott i Hell. Därmed drygade den regerande världsmästaren Kristoffersson ut ledningen i VM-serien.

29-åringen tyckte själv att det var en fantastisk helg i Hell då det mesta stämde med bilen.

– Jag hade en fantastisk helg. Jag kunde göra exakt det jag ville med bilen, sa Johan Kristoffersson till FIA World efter att ha passerat mållinjen i finalen.

Finalen var en svensk-norsk uppgörelse. Fyra svenskar mot två norrmänn. Och när Andreas Bakkerud och Timmy Hansen körde bort sig i starten så var gatan öppen för dagens dominant, Johan Kristoffersson, som var ostoppbar.

Mattias Ekström blev tvåa i finalen och Petter Solberg trea.

Närmast jagande i VM-serien, fransmannen Sébastian Loeb, missade att köra sig till final och utebliven chans till extra poäng i totalen.

Loeb tappar därmed viktiga poäng i jakten på Kristoffersson i serietoppen. Kristoffersson har nu fyra av fem segrar och drygar ut VM-ledningen från 14 poäng till 31 poäng efter dagens resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer