Jonas Kruse. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Oerhört bra gjort av Johan och teamet”

Uppdaterad
Publicerad

I dag skrev Johan Kristoffersson historia.

Kristoffersson är nämligen världsmästare i rallycross för tredje gången.

– Det bevisar hur stark, snabb och bra Johan och hans team är, säger rallyveteranen och SVT-Sports expertkommentator Jonas Kruse.

Den sista deltävlingen i rallycross som skulle köras den 12-13 december ställs in. Det betyder att Johan Kristoffersson, som sedan tidigare stått som världsmästare 2017 och 2018, står som världsetta igen 2020.

– Kristoffersson är inte bara snabb, han är säker, jämn och gör väldigt få misstag, säger Rallyveteranen och SVT-Sports expertkommentator Jonas Kruse.

Kristoffersson har inte gjort det själv

Men Jonas Kruse påpekar att Kristoffersson inte hade klarat det här själv.

– Kristoffersson har ett team som har fått jobba extra hårt, som sköter om en resursbil på mycket mindre resurser än vad han hade tidigare. En sådan här bil kräver oerhört mycket jobb under tävlingarna, men framför allt efter tävlingarna. Det har varit många och långa nätter för teamet, säger Kruse och fortsätter:

”Pappa Tommy håller ihop det”

– Sen har vi pappa Tommy som håller ihop det här på ett fantastiskt sätt, som teamchef och mentor till Johan, som gör att han kan fokusera på det han själv ska göra.

Det blev trippel svenskt. Mattias Ekström blev tvåa och Timmy Hansen slutade på tredje plats.

– Svensk rallycross är oerhört stark. Vi har inte bara de bästa chaufförerna, vi har också en lång tradition. Vi har lärt oss rallycross på ett helt annat sätt än många andra länder, det liksom sitter i blodet.

Förare från mer än tio nationer deltog i årets VM-serie i rallycross.

KLIPP: Klart: Kristoffersson världsmästare igen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Kristoffersson berättar om känslorna efter att ha vunnit VM-titeln i rallycross för tredje gången. Foto: Johan Hedlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer