Timmy Hansen segrare i Nitro-premiären

Uppdaterad
Publicerad

I hård konkurrens körde Timmy Hansen i mål som etta när första rallycrossfinalen i Nitro 2021 avgjordes i Salt Lake City.

Det blev dessutom dubbelt Hansen på podiet, då lillebror Kevin knep tredjeplatsen.

Delad glädje är dubbel glädje, sägs det.

Bröderna Hansen fick som många gånger förr fira tillsammans på medaljpodiet efter nattens avgörande supercar-final i amerikanska Utah, första deltävlingen i Nitroserien för säsongen.

”Stort tack till mitt team som gjorde det här möjligt efter kraschen i fredags. Vilken fantastisk start på rallycross-säsongen” twittrade Timmy Hansen efter racet.

Motståndet var allt annat än dåligt: både Travis Patrana, Tanner Foust och Scoot Speed fanns med på startlinjen.

Oliver Eriksson bröt finalen

Men tre förare bröt finalracet, däribland ovan nämnda Tanner Foust, men också svenska Oliver Eriksson och norska Andreas Bakkerud.  

Timmy Hansen var nära att i ett tidigt skede också få kasta in handduken på grund av tekniska problem med oljan, men höll huvudet kallt och vann finalen med nästan sex sekunders marginal till andaplacerade kanadensaren Steve Arpin.  

Lillebror Kevin Hansen på tredjeplatsen var drygt 11 sekunder bakom Timmy och bröderna sågs krama om varandra och fira direkt efter loppet. 

Nitroserien 2021

Resultat Salt Lake City:

1, Timmy Hansen, Red Bull Hansen NRX Team, 6.00,387  

2, Steve Aprin, GRX Loenbro, +5,984  

3, Kevin Hansen, Red Bull Hansen NRX Team, +11,309 

Nitroserien drivs av X-gamesstjärnan Travis Pastrana. Den har avgjorts som enstaka tävlingar 2018 och 2019, men genomförs nu för första gången i en hel serie, bestående av fem deltävlingar med start i september.

Kommande tävlingar:

2-3 okt – Minneapolis, Minnesota

13-14 nov – Phoenix, Arizona

20-21 nov – Los Angeles, Kalifornien

4-5 dec – North Florida, Florida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.