Galante Carlström stod för två mål när Falun slog ut Dalen i kväll. Foto: Bildbyrån

Regerande svenska mästaren Falun klara för semifinal

Det blev en målfattig historia i den fjärde kvartsfinalserien mellan Falun och Dalen jämfört med den tredje. Förra matchen blev det 17 mål, idag ”bara” sex.

Den regerande mästaren Falun hade matchboll inför dagens match mot Dalen och de satte tonen redan i första perioden.

SSL:s mäste målskytt genom tiderna Alexander Galante Carlström inledde målskyttet för gästande Falun drygt tre minuter in i matchen. Ledningen utökades till 4–0 under den inledande perioden genom bland annat två mål av Malte Lundmark.

I den andra perioden kom reduceringen för Dalen genom Ketil Kronberg men trots numerärt överläge blev det bara ett mål i mitten perioden.

– Jag tycker att vår säsong satte sig lite grand efter VM-uppehållet. Från dess är vi stolta över vad vi har gjort spelmässigt den enda plumpen är väl idag när vi inte orkar gå upp att möta dem spelmässigt, säger Dalens Jonathan Brolin.

Fyra raka för Falun

Istället för att Dalen kom närmare så var det Falun som efter två powerplay utökade sin ledning genom Galante Carlström. Gästerna som sedan också utökade ledningen till 6–1 i boxplay genom Casper Backby.

–  Vi slarvar fortfarande lite med bollen. Men idag så var vi nära i 60 minuter. Men vi har lite att jobba på, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Falun som vann kvartsfinalserien i fyra raka matcher.