Angelie von Essen överraskade i London. Foto: Bildbyrån

Angelie von Essen på pallen i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Angelie von Essen tog en pallplats i måndagens världscupstävling.

Fyra fel i omhoppningen räckte för att knipa tredjeplatsen i Grand Prix-hoppningen på The London International Horse Show.

The London International Horse Show avslutades med Grand Prix-hoppning på 1,60 meter på måndagskvällen. Då var Angelie von Essen och Cochella ett av fyra ekipage som var felfria efter grundhoppningen.

I omhoppningen var Matthew Sampson på Ebolensky enda felfria och britten knep därmed segern. von Essen fick fyra fel under den andra turen på banan, men då Denis Lynch och hans Dark Chocolate fick åtta fel slutade det med en tredjeplats för svenskan. Lorenzo De Luca och Curcuma Il Palazzetto fick även de fyra fel men tog andraplatsen på en snabbare tid än von Essen.

Tredjeplatsen innebär att von Essen belönas med en prissumma 18 750 euro, vilket motsvarar ungefär 206 000 kronor.

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson var både med på tävlingens startlista, men ingen av dem fullföljde grundhoppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.