Malin Baryard-Johnsson kunde efter lagtävlingen glädjas åt silvermedaljen, men tyckte ändå att det kändes ”lite snöpligt”. Foto: TT / Pontus Lundahl / SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Baryard: ”Det svider lite grann när man rider om guldet”

Publicerad

Senast Sverige tog en lagmedalj i hoppning var 2002 i spanska Jerez. Då blev det silver – precis som nu. Och återigen är Malin Baryard Johnsson en del av det svenska medaljlaget.
– Det svider lite grann när man rider om guldet, men det är fantastiskt, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.

Den första svenska lagmedaljen i hoppning på 16 år, OS-kvalet till Tokyo 2020 säkrat – och ett VM-silver. De svenska hoppryttarna hade en kanondag i Tryon, USA.

Men hemmanationen USA vann guldet.

– Lite snöpligt såklart, men de är hela två sekunder snabbare. Tyvärr, de har  snabbare hästar än vi, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.      

– Det här trodde vi inte igår förmiddag, det såg lite mörkt ut men grabbarna ändrade på det, fortsätter Baryard och syftar på att Fredrik Jönsson och Peder Fredricson red felfritt efter att hon själv och Henrik von Eckermann dragit på sig dubbla fel.

Men Sverige kom alltså tillbaka och låg fyra inför dagens hoppning – och knep till slut silvret.

– Det får vi vara nöjda med. Vi var också för långsamma så vi var inte riktigt nära. Vi får fila på farten. Jag hade kunnat vara lite snabbare, men det hade inte hjälpt. Det är som det är, säger Fredrik Jönsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer