SVT:s ridsportexpert i hoppning, Lotta Björe. Foto: SVT Bild

Experten lyrisk efter VM-silvret: ”Det är så stort”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Lotta Björe var mäkta imponerad över Sveriges insats i lag-VM i hoppning. En insats som slutade med ett silver efter omhoppning.

– Det är oerhört fantastiskt. Jag har hela tiden trott på medalj, men att göra det hela vägen – otroligt, säger Lotta Björe i sändning.

Efter en riktig rysartävling står det klart att Sverige tar VM-silver i hoppning. Det krävdes omhoppning för att avgöra tävlingen. Väl där hade både Sverige och USA, som till slut vann, fyra fel var – men Sverige var lite för långsamma.

Tyskland blev trea.

– Det är oerhört fantastiskt, Sverige gav USA en bra match. Jag har hela tiden trott på medalj, men att göra det hela vägen – otroligt, vilken hoppning, säger SVT:s expert Lotta Björe i sändning.

– Det är så stort. Att ta en medalj, det har inte skett på 16 år. Sen ska man komma ihåg att Sverige är ett väldigt litet hästland. Jag är väldigt stolt, fortsätter Björe.

Hon framhåller Sveriges insats mot stora kanoner som Tyskland och Nederländerna.

– Det är solklart. Ridsport är en stor sport och vi håller den här höga nivån. Det är så starkt att kunna vända. Det är mäktigt, avslutar en tagen Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.