Malin Baryard-Johnsson på hästen Indiana i Miami. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Baryard-Johnsson trea i Miami – hoppade hem en halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard-Johnsson på sin häst Indiana var på bra humör i Miami i natt. Ekipaget noterades för två nollor och blev trea i GP-hoppningen i Global Champions Tour i Florida.

Tävlingsserien Global Champions Tour avslutades med stora Grand Prix-hoppningen över 1,60-hinder. Bland de 32 startande ekipagen var Baryard-Johnsson en av åtta att rida felfritt i grundomgången. Hon klarade sig utan rivningar även i omhoppningen, och då var det bara två andra ryttare som fixade detsamma.

– Hon är verkligen fantastisk. Vi har bara tävlat på den här nivån sedan början på förra året. Hon blir bättre och bättre för varje runda och det ger mig ett stort självförtroende, säger svenskan i ett pressmeddelande.

Vann tävlingen gjorde Pieter Devos, Belgien, på Claire Z, och tvåa blev Harrie Smolders, Nederländerna, på Don VHP Z N.O.P.

Vinnaren fick närmare en miljon kronor medan Baryard-Johnssons bankkonto fylldes på med en halv miljon kronor.

Fredricssons lag leder Global Champions League

I lagtävlingen Global Champions League som också arrangerades i Miami red Malin Baryard-Johnsson fint på nytt. Och det gjorde även Peder Fredricsson på Christian K.

Baryard-Johnssons lag Berlin Eagles blev trea medan Fredricssons lag Shanghai Swans blev fyra. Det här var blott tredje deltävlingen av 19 och just nu leder Fredricssons Shanghai Swans hela serien medan Berlin Eagles med Baryard-Johnsson är på en femte plats.

Resultat – Global Champions Tour

Visa

1,60-hoppning

1) Pieter Devos, Belgien, Claire Z, 0+0/37,38,
2) Harrie Smolders, Nederländerna, Don VHP ZNOP, 0+0/37,42,
3) Malin Baryard Johnsson, Sverige, H&M Indiana, 0+0/38,48.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer