Foto: TT

Baryard Johnsson GP-tvåa i GCT och ny totalledare

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard Johnsson har fått en kanonstart på sin säsong i Global Champions Tour och efter en andraplats i söndagens Grand Prix-klass i Mexiko leder hon totalen i den världsomspännande touren.

Malin Baryard Johnsson låg tvåa i GCT-totalen inför säsongens tredje deltävling i Mexiko och visade superform redan på fredagen med en tredjeplats i GP-kvalet tillsammans med H&M Indiana.

I söndagens stora Grand Prix-klass stod duon för en imponerande grundomgång och var ett av nio felfria ekipage vidare till omhoppning. Där slog Malin och Indiana till på nytt med en felfri ritt och tiden 43.57 sekunder. 

David Will och 11-åriga valacken My Prins van Dorperhide var dom enda som kunde slå det svenska toppekipaget. Segermarginalen – 41 hundradelar. Amerikanskan Laura Kraut tog tredjeplatsen. 

Evelina Tovek var näst bäst av de svenska ryttarna i dagens GP-klass med en tiondeplats. Ett nedslag i grundomgången tillsammans med stoet Azara Dinero som debuterade på femstjärnig nivå förra helgen med en niondeplats i GP-klassen i Miami. 

Leder totalen 

I och med dagens andraplats övertog Malin Baryard Johnsson ledningen i totalställningen av Global Champions Tour.  Malin toppar med fem poängs försprång till tvåan Maikel van der Vleuten, NED, inför nästa omgång i Spanien.  

Under den femstjärniga tävlingen i Mexiko har Baryard Johnsson också tagit två framskjutna placeringar, fyra och femma, med sin häst Harley Davidsson. 

Ny seger för von Eckermann 

Tidigare under söndagen vann världsettan Henrik von Eckermann och Glamour Girl en 1:50-hoppning på tid. Nytt styrkebesked från duon som i fredags vann GP-kvalet med en överlägsen segertid

Von Eckermann red Calizi i kvällens GP-klass men ekipaget valde att utgå i grundomgången efter rivningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.