Baryard-Johnsson hemma igen – guldjakten över

Uppdaterad
Publicerad

Ridsportaren Malin Baryard-Johnsson fick kämpa i tre decennier innan hon äntligen vann OS-guld i laghoppningen i Tokyo. I dag visade hon upp medaljen hemma i Sverige.

– Det har varit fantastiskt och guldet slår allt, säger Malin Baryard-Johnsson till SVT Sport.

Malin Baryard-Johnsson mötte på egen hand de svenska massmedierna vid Stockholms stadion. OS-guldet är äntligen hemma, 25 år efter att hon deltog i sitt första OS. Norrköpings-tjejen har varit mediernas och sponsorernas favorit i två decennier, men den sportsliga resan har inte varit spikrak. Malin Baryard-Johnsson hade under en 20-årsperiod samlat fem lagsilver i EM, VM och OS, innan hon äntligen krönte sin långa karriär med lagguldet i Tokyo.

– Jag har haft en kärlek och passion för sporten, och sedan har jag ju en tävlingsdjävul i mig också, säger hon om alla åren inom ridsporten.

Och hästen Indiana, är det den bästa du har haft?

– Ja, det måste jag nog säga efter det här mästerskapet. Hon slår alla hästar jag någonsin har varit i närheten av.

Satsar mot Paris-OS 2024

OS-avslutningen fick mesta möjliga spänning med Peder Fredricsons avgörande i omhoppning mot USA, och 46-åringen Malin Baryard-Johnsson har inga uppenbara planer på att lägga vare sig guldet eller karriären i prisskåpet. Hon är ju ändå tre år yngre än Fredricson.

– Det rullar på, vi har ju ett nytt OS om tre år, säger hon.

Så du satsar vidare?

– Ja, självklart.

Och guldet, vad kommer det att betyda under träningen hemma på gården i vinter?

– Det kommer nog att värma en del, säger Malin Baryard-Johnsson med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.