Baryard Johnsson: ”Svensk ridsport är fantastisk just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Världseliten inom ridsport kommer till Stockholm horse week i slutet av nästa vecka – och hemmahopp finns hos flera av svenskarna.

– Vi vill alla prestera lite extra på hemmaplan, säger Baryard Johnsson inför en av ridsportens mest prestigefyllda tävlingar.

– Svensk ridsport är fantastisk just nu, vi har ju Peder Fredricson som kämpar för att ta första platsen på världsrankningen – något som han är väl värd och det vore jättestort. Sen kan vi se en svensk på pallen i Stockholm, vi vill ju alla prestera lite extra när det är hemmaplan, säger Baryard Johnsson.

I nästa vecka väntar tävlingar på hemmaplan och anledningen till att Sverige är så bra just nu förklarar Baryard Johnsson så här.

– Vi har en tradition av bra hästar, uppfödning och bra hästhållning. Tävlingsverksamheten har utvecklats enormt mycket i Sverige. Även nationellt blir vi bättre och bättre. Vi har en fin hästtradition, säger Malin Baryard Johnsson.

”Ska bli väldigt roligt”

Tävlingarna som stundar pågår mellan 13-16 juni på Stockholm Stadion.

– Det är en av världens mest prestigefulla tävllingar och det är första gången tävlingen kommer till Stockholm, säger Sara Johansson, sportchef för GCT i Stockholm.

– Det blir väldigt roligt att tävla i Stockholm. Jag och Indiana (hästen) är i väldigt form, säger Malin Baryard Johnsson till SVT:s Morgonstudion.

– Hon är tokig och det är jag också så vi passar bra ihop. Indianas vilja är av stål.

Se intervjun i SVT:s Morgonstudion här – 1 tim 50 min in i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.