von Eckermann avstår finalen: ”Måste väga risk mot chans”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann låg på plats 21 inför avgörandet i VM i hoppning – men väljer att inte delta.

– Jag känner att jag inte har chans på medalj och min häst har hoppat väldigt mycket, säger han till SVT Sport men förtydligar samtidigt att hästen ”känns väldigt fräsch”.

Svenska landslagsryttaren Henrik von Eckermann hade höga förhoppningar och förväntningar på sig inför VM i hoppning. Men tävlingarna inleddes inte som planerat. En rivning i första dagens tidshoppning, och sedan åtta fel i Nationshoppningens andra runda grusade medaljchanserna.

Nu står det klart att von Eckermann väljer att inte starta finalen. Han kommer därför inte visa Mary Lou vid dagens besiktning.

– Nånstans måste man väga risken mot chanserna. Det finns en världscup-final i Göteborg jag väldigt gärna vill göra så därför vill jag spara sprången för att ha en pigg och fräsch häst.

Känns hästen sliten?

– Jag måste säga att hästen känns väldigt, väldigt fräsch. Så det är väldigt svårt för mig som tävlingsmänniska, jag vill inget annat än att gå in där imorgon och rida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.