Explosion W är rankad som världens bästa hopphäst. Foto: Bildbyrån

Bakslaget: Guldhästen borta från VM

Uppdaterad
Publicerad

Ben Maher, som vann OS förra året, kommer inte rida sin guldhäst Explosion W i VM. Det bekräftar ryttaren under onsdagseftermiddagen. Ett stort avbräck för för det brittiska laget som jagar medalj.

En av svenskarnas största konkurrent kommer inte tävla VM med sin OS-guldhäst. Explosion W kommer inte vara med och tävla.

”Otroligt besvikna”

– Vi är otroligt besvikna att behöva ta beslutet, men Explosion W är helt enkelt inte i tillräckligt bra form för att ta sig an kraven som det här mästerskapet ställer. Han mår bra, men att hoppa mästerskapsbanor under flera dagar i följd kräver en hel del uthållighet, skriver Ben Maher själv i ett uttalande enligt brittiska sajten Horse&Hound.

– Han är en alldeles för speciell häst för att vi ska ta den risken, så med hans välmående i främsta rummet tyckte jag att detta var det bästa att göra.

Ben Maher kommer ändå att ingå i det brittiska laget, men ska rida den 12-åriga hingsten Faltic HB i stället.

RIDSPORT: Kittel ändrar upplägg – tar efter hoppningen (1 augusti)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.