Mathilda Karlsson. Foto: Bildbyrån.

Cas ger svenska rätt – får vara med i OS

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hoppryttaren Mathilda Karlsson, som numera tävlar för Sri Lanka, får rätt av idrottens skiljedomstol Cas, skriver Dagens Nyheter.

Därmed är Karlsson åter inkvalad till OS i Tokyo i sommar.

Karlssons överklagade i fjol att Internationella ridsportförbundet (FEI) i efterhand beslutat att stryka rankningspoäng intjänade i tre tävlingar i Frankrike, bland annat på grund av för små startfält. Beslutet drabbade Karlsson, som hade tjänat in många poäng i just de tävlingarna, och hon tappade sin OS-plats.

Först på tisdagen blev utslaget i Cas officiellt, skriver DN.

”Beslutet är en besvikelse för FEI men vi respekterar det eftersom vi vet att misstag har begåtts och att Cas grundade sitt beslut på dessa misstag”, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett pressmeddelande.

35-åriga Karlsson är född på Sri Lanka och adopterades av en svensk familj när hon var spädbarn. Hon bor sedan länge i Tyskland, men tävlade för Sverige fram till 2018.

KLIPP: Malin Baryard Johnsson om det svåra OS-året 2021 (23 mars):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.