Fredricson: ”Det är en dyr sport – speciellt på den här nivån”

Publicerad

SVT Sport möter Peder Fredricson i serien Gnällbänken, där idrottsprofiler bemöter publikens synpunkter. Han medger att det är en sport som kräver stora ekonomiska resurser på toppnivå.
– Absolut. Det är en dyr sport, säger han.

Peder Fredricson är en av de allra största ryttarna genom tiderna i Sverige. OS-medaljer, dubbla Jerringpris och EM-guld är några av meriterna. Men ska man lyckas inom eliten krävs det mycket pengar. I programmet bemöter han bland annat följande kommentar, som är hämtad från sociala medier:

Det är nog bara adeln/överklassen som har råd att hålla på. Sådana där hästar kostar nog miljoner.

– Speciellt på den här nivån så behövs det pengar. Sedan är det inte sagt att man inte måste ha pengarna själv. Framför allt inte från början. Man kan lyckas bra oavsett varifrån man kommer, men sedan måste man se till att pengarna kommer in någonstans ifrån, säger Peder Fredricson.

Hela avsnittet av Gnällbänken, där Peder bemöter en rad andra synpunkter från publiken, ser du nedan. Hela serien hittar du här.

Ryttaren Peder Fredricson Foto: Marcus Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer