Arkivbild. Douglas Lindelöw och Casquo Blue. Foto: TT

Douglas Lindelöw slog till i Mannheim – tredjeplats i GP

Uppdaterad
Publicerad

Hästhoppningen återhämtar sig efter nästan ett år utan stora, internationella tävlingar.

I dagarna samlades delar av världseliten i Mannheim.

I GP-klassen, samlingens huvudnummer, visade Douglas Lindelöw att han vill vara med i fajten om de svenska OS-platserna.

Lindelöw, på Casquo Blue, var tillsammans med Peder Fredricson bland de 14 ryttare som nådde omhoppningen.

Där slog Lindelöw – med i det svenska EM-silverlaget i Göteborg 2017 – till med en felfri runda och en tid som ett tag höll honom i ledningen. Men tyskarna Michael Jung och Maurice Tebbel straffade Lindelöws 43,22.

Tredjeplatsen gav Lindelöw drygt 150 000 kronor och fina rankningspoäng.

Fredricson, på Catch Me Not, var snabbare (42.93) än landslagskollegan men en rivning innebar 10:e plats.

Veteranen Rolf-Göran Bengtsson ger sig inte. Den snart 59-årige Europamästaren (2011 i Madrid), VM-finalisten och OS-medaljören var felfri men fick ett tidsfel och missade omhoppningen med en tiondels sekund.

Bengtsson red på Ermindo.

Peder Fredricson gick inte lottlös från den sista tävlingsdagen i Mannheim. På Hansson var han felfri och kom fyra i dagens 1,50-hoppning.

Han vann dessutom 1,55-klassen i söndags på Catch Me Not.

OS-laget tas ut i juni

Fredricson och Lindelöw reser vidare till veckoslutets tävlingar i Valkenswaard, Nederländerna. Där hoppar även Malin Baryard Johnsson och Erica Swartz.

Tre svenska ryttare plus en reserv får ingå i OS-laget. Bara några veckor efter spelen avgörs EM i Riesenbeck, Tyskland, den 1–5 september.

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona tar ut OS-laget några veckor in i juni.

Han har tidigare aviserat att han kan tänka sig att skicka ett helt annat lag till EM. En ryttare som Fredricson har dock flera mästerskapsdugliga hästar.

ARKIV: Fredricson: ”Ledsen för alla som drabbats” (11 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.