Foto: TT

Svensksuccé för dressyrryttarna i Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svensksuccé på dagens världscuptävling i kür i Lyon. Svenskarna Patrik Kittel och Antonia Ramel slutade tvåa och trea bakom suveräna tyskan Isabell Werth.

Ramel, som gick ut näst sist, gjorde en väldigt bra runda och gick in som tvåa på 80,060.

Sedan var det dags för dagens sista tävlande Patrik Kittel och hästen Delatio även han red väldigt bra och petade ner Antonia Ramel till en tredje plats, genom sina 80,980.

– Otroligt, det här hade jag inte räknat med före ritterna här. Jag hade aldrig ridit programmet med Delatio, så det blev lite missar. Men tvåa och 20 poäng, härligt.

Åt världsettan och världsmästarinnan, tyskan Isabell Werth och hästen Emilio, fanns ingenting att göra utan hon dominerade och fick 84,410. Därmed försvarade hon sin seger i Lyon från förra året.

– Jag är så stolt. Antonia rider på över 80 procent i sin första världscupkür”, sade Kittel i ett pressmeddelande och var även glad över sin placering.

Kittel gick genom sitt resultat upp på en sjätteplats i världscupen.

Både Kittel och Werth med hästen Weihegold OLD kommer att tävla i Sverige, på Friends Arena under Sweden International Horse Show. SVT sänder tävlingarna mellan 29 november och 2 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.