Petronella Andersson. Arkivbild Foto: Bildbyrån

Petronella får wild card till världscupen i Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var hon bästa svensk med en sjätteplats i världscupen i Verona. Nu i helgen hoppas Petronella Andersson på att ett wild card ska ge chans till nya världscuppoäng.

Hennes häst Bacardi åkte, med sin skötare, direkt från italienska Verona till franska Verona. Själv reste Petronella hem till Bryssel för att träna och jobba, med andra hästar.

– Jag är inte alls orolig för hästarna. Vi kommer att kvala på fredagen för att få vara med på Grand Prix-tävlingen på lördagen. Och sen har vi, som jag förstår, ett wild card för att tävla i världscupen på söndagen. För egentligen tillhör jag inte de fyra som tävlar för Sverige den här helgen.

– Men tävlingen i Lyon är den största inomhustävlingen i Frankrike. Det är en tävling man vill vara med i.

– Jo, det har gått bra på sistone och jag ser fram emot helgen, självklart, säger Petronella Andersson.

Förutom Petronella Andersson tävlar Henrik von Eckermann, Evelina Tovek, Jonna Ekberg och Irma Karlsson i hoppningen. I dressyren är Patrik Kittel och Antonia Ramel på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.