Dressyrryttaren Jessica von Bredow-Werndl tillbaka som världsetta. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dressyrstjärnan Jessica von Bredow-Werndl tillbaka som världsetta

Uppdaterad
Publicerad

I början på april tog Jessica von Bredow-Werndl hem världscupfinalen i Omaha, USA. När den senaste världsrankingen i dressyr presenteras är tyskan tillbaka i topp.

Efter fyra segrar på fyra starter hittills i år, varav två under världscupfinalen i Omaha, rankas Jessica von Bredow-Werndl återigen som världens bästa dessyrryttare. Den regerande olympiska mästaren, tidigare tvåa på rankningen, petar därmed ned regerande världsmästaren Charlotte Fry. Brittiskan var världsetta under fyra månader.

Patrik Kittel, som är kvar på sjunde plats, är fortsatt bäste svensk. Therese Nilshagen tappar sex placeringar och återfinns nu på 24:e plats. Johanna Due-Boje, som imponerade med en åttondeplats i världscupfinalen, klättrar däremot en bit, från 66:e till 56:e plats.

KLIPP: Se Due-Bojes kür under världscupfinalen (8 april 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.