Patrik Kittel är en av de fyra som bildar Sveriges dressyrlag i EM. Foto: Bildbyrån

Dressyrtruppen till hemma-EM klar

Uppdaterad
Publicerad

Bara fyra platser. Men åtta att välja på. Bo Jenå har tagit ut EM-truppen i dressyr till mästerskapet i Göteborg nästa månad.

– Det var tätt om EM-platserna, säger han.

Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Therese Nilshagen. Det blir det svenska dressyrlaget i hemma-EM.

Totalt stod platserna mellan åtta ryttare, enligt förbundskapten Bo Jenå.

“Det har inte varit helt självklart vilka som skulle ingå i truppen, men nu har jag det lag jag tror har störst chanser att nå framgång på EM i Göteborg”, säger Jenå i ett pressmeddelande.

Malin Nilsson blir reserv.

Nilshagen tillbaka efter missat OS

”Det var tätt om EM-platserna, men jag valde att låta Malin stå över. Men med Malin och Bon-Ami har vi en mycket bra reserv”.

Therese Nilshagen missade OS i Rio förra året på grund av en skada och gör mästerskapscomeback, och hon gör det som bästa svensk den gångna helgen i Aachen i Grand Prix Special och Grand Prix Kür.

”Hon kan ännu bättre och det ska bli roligt att nu se henne i en mästerskapsstart”, säger förbundskaptenen.

Patrik Kittel, den kanske mest givne deltagaren i det svenska laget, har med sig mästerskapsrutinerade Deja och Delaunay.

Rose Mathisen vann ett efterlängtat SM-guld på Zuidenwind i juni.

”Rose har visat mycket bra form under senare delen av säsongen, inte minst i Falsterbo. Hon blir en klar tillgång för laget”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.