Dubbel svensk besvikelse i VC-hoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte rolig dag för de svenska hopparna i belgiska Mechelen. Evelina Tovek blev 22:a och Henrik von Eckermann, med orutinerade Fancy Me, hade tre rivningar och därmed inga svenskar i omhoppningen.

– Alltid tråkigt när de inte riktigt får till det, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Utan namn som Malin Baryard och Peder Fredricsson var det två svenska ekipage som kom till start i VC-hoppningen i Mechelen. Evelina Tovek stod för den bästa svenska insatsen och presterade stabil hoppning. Men det blev en rivning och i och med det ingen omhoppning för Tovek och Daila de la Pommes som till slut kom 22:a.

Henrik von Eckermann ställde upp tillsammans med orutinerade Fancy Me och hade det, inte helt oväntat, tufft. Tre rivningar blev det totalt och ekipaget kom till slut 33:a.

– Man hoppas alltid på mer och Henrik också så klart. Men hästarna måste få chansen att göra de här rundorna för att få den erfarenheten som krävs och kunna vara slagkraftiga i slutändan, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Efter att hela tolv ekipage gått till omhoppning var det Daniel Deusser och Killer Queen som fick fira i slutändan. Deusser gick ut sist i omhoppningen och var felfri. Med en nästan tre sekunder bättre tid än tvåan var det också det tyska ekipaget som vann och kunde räkna in 20 nya världscuppoäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.