Eckermann snubblande nära segern i Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann snubblade och kom tvåa i VC-hoppningen i Helsingfors.

Han red under söndagen felfritt med Mary Lou i både grundomgången och omhoppningen, men matchade inte Jur Vrielings vinnartid.

– Jag är väldigt nöjd med andraplatsen. Det är en bit på vägen till världscupfinalen, säger han.

Henrik von Eckermann gav ett fint formbesked i sin första start i världscupen i höst. Han red felfritt med Mary Lou i grundomgången och tog sig därmed vidare till omhoppning, där han storsatsade och red felfritt med tiden 38.41.

Det räckte ändå inte till mot nederländaren Jur Vrieling, som red minst lika bra med VDL Glasgow v. Merelsnest och vann med tiden 36.85.

”Jätteglad över min prestation”

Eckermann fick i stället trösta sig med 17 insamlade världscuppoäng, även om han i efterhand var lite oroad över att Mary Lou snubblade till efter ett hinder.

– Jag är jätteglad över min prestation, men jag hoppas bara att det är bra med hästen, då hon tyvärr snubblade lite i en landning. Annars är jag väldigt nöjd med andraplatsen. Om hästen är okej i morgon, så kunde jag inte haft en bättre avslutning, säger svensken.

Debutanten tog VC-poäng

Evelina Tovek med Castello imponerade – vid sidan av Eckermann – med att ta poäng i sin debut i världscupen. Hon hade fyra fel och slutade på tolfte plats, vilket innebar att hon tog fem världscuppoäng.

Desto sämre gick det för Peder Fredricson och Christian K, som hade åtta fel i grundomgången och slutade på 28:e plats. Peder Fredricson liigger trots dagens resultat kvar på en åttonde plats i världscuptotalen med sina 13 poäng som han tog i Oslo med Christian K.

Leder totalen gör fransmannen Kevin Staut, Henrik von Eckermann är bästa svensk på en femte plats med sina 17 poäng.

Här är hela sändningen från världscuptävlingen i Helsingfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.