Foto: Bildbyrån/Anton Lundström

EM-kusken Fredrik Persson bäste svensk i Valkenswaard

Uppdaterad
Publicerad

Boyd Exell, regerande världsmästare och världscupsegrare i 4-spann, vann de internationella tävlingarna i Valkenswaard som avslutades idag. Fredrik Persson var främsta svenska kusk med sin åttonde plats.

–  Jag har fått rapporter och det kändes som en bra tävling med sikte på EM, säger landslagsledare Gerhard Winroth till Svenska Ridsportförbundet efter tävlingens slut.

Fredrik Persson inledde med en 11:e plats i dressyrmomentet och var sedan på åttondeplats i terrängen. Konkörningen gav en 12:e plats med en nedpetad boll men stabila resultat över hela helgen resulterade till slut i en åttondeplats totalt för Persson.

Dengg 12:a och prisad

Johan Dengg, Sveriges andra EM-kusk på plats i Valkenswaard slutade på en 12:e plats totalt. Dengg som gjorde karriärens främsta internationella resultat senast i Windsor, visade på nytt fin form inte minst i maraton där han var femma.

insta

Dengg avslutade med en 14:e plats i konkörningen.

–  Jag körde för fort i precisionen. Så det ramlade två bollar. Annars är jag väldigt nöjd med maraton. Det börjar flyta på och vi är ett bra team jag och Fredrik (Persson), säger Johan Dengg till Svenska Ridsportförbundet.

Dengg vann däremot Pro Am körningen, en kompletterande tävlingsklass där två kuskar bildar team och deras resultat slås samman. Dengg tävlade där med George Stein, flerfaldig EM och VM-medaljör med det tyska landslaget. Dessutom prisades hans groomar som tävlingens främsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.