Axel Olin blev bäste svensk på en åttonde plats. Foto: Bildbyrån

Svenska fyrspannslaget fyra i Windsor

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska fyrspannslaget slutade fyra i internationella tävlingarna i brittiska Windsor.

– Alla har verkligen bidragit och jobbat ihop till fjärdeplatsen och det går åt rätt håll. Det var inte långt ifrån tredjeplatsen, säger Gerhard Winroth, fyrspannens landslagsledare till SVT Sport.

Fjärdeplatsen säkrades med två svenska topp-placeringar i den avslutade konkörningen.

Axel Olin körde felfritt och vann precisionen, dessutom var han ensam i starfältet om att klara nollan. Johan Dengg backade upp lördagens fina terrängresultat (9:a) med en tredjeplats i söndagens konkörningen. Fredrik Persson körde in på 15:e plats efter en problemfylld sista dag. Bland annat lossnade en draglina för Persson.

Lagtävlingen vanns av Nederländerna  och individuellt segrade fyrfaldiga världsmästaren, Boyd Exell från Australien.

Axel Olin blev bäste svensk på en åttonde plats. Johan Dengg slutade tia och Fredrik Persson på 15:e plats.

EM på hemmaplan

Den svenska trion har alla EM i Göteborg, 21-27 augusti, som årets stora mål. Efter helgens fjärdeplats ser fyrspannens landslagsledare Gehard Winroth nu fram mot det fortsatta arbetet mot EM.

– Det känns absolut positivt inför EM. Det finns fortfarande lite att jobba på men det är inte EM ännu, säger Gerhard Winroth glatt till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.