SVT Sports expert Lotta Björe tror på Peder Fredricson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten tror på Fredricson: ”Ett vinnande koncept”

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Peder Fredricson är i ledning inför finalen i SM i hoppning i Falsterbo. Skulle han behålla den ledningen så tar han sitt första SM-guld i karriären.

– Med Peder i sadeln tror jag det är ett vinnande koncept, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Det mesta talar för att stjärnan Peder Fredricson tar SM-guld med hästen Crusader Ice idag, men på frågan om vad som kan stoppa honom svarar expert Lotta Björe så här:

– I så fall skulle det vara hästens ålder (nio). Det är det största han gjort och det blir ett eldprov. Men med Peder i sadeln tror jag det är ett vinnande koncept ändå, säger Björe.

Fredricson leder före en annan gigant inom svensk hoppning, Rolf-Göran Bengtsson. Han utmanar alltså närmast, men Björe flaggar för andra som jagar.

– Bland annat Erica Swartz har sett suverän ut och Jens Fredricson, Peders bror, har hoppat fantastiskt fint. Sedan är det några till som jagar. Douglas Lindelöw vill säkert ha revansch.

Finalen sänds i SVT2 och på SVT Play med start 15.30.

Topp tre inför söndagens final

1. Peder Fredricson/Crusader Ice 1,79 fel

2. Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W 2,66 fel

3. Erica Swartz/Jovita 3,84 fel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.