Stjärnspäckad SM-final i Falsterbo – se toppryttarna i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett stjärnspäckat startfält, med Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson och många andra, som tävlat under hopp-SM i Falsterbo den här helgen. I eftermiddag avgörs finalen som sänds i SVT 2 och i spelaren ovan, med start 15.30.

– Målet är att vinna men vi har bara kommit halvvägs, säger ledande Fredricson till SVT Sport.

För första gången har SM ett startfält av högsta tänkbara glans, eftersom många andra tävlingar ställts in eller skjutits upp. Fredrik Jönsson, tillsammans med hästen Cold Play, visade fin form under den första kvalomgången.

Men under den andra kvaldagen seglade Peder Fredricson upp i topp och är nu tätt följd av Rolf-Göran Bengtsson inför finalen. Två ryttare som aldrig vunnit SM-guld.

– Jag ligger ju inte helt långt bort. Men det är fortfarande en stor runda kvar som ska hoppas. Min häst är inte jättemycket igång efter den långa pausen som varit. Jag hoppas att vilodagen bidragit till att han kan hämta sig, säger Bengtsson till SVT.

Så avgörs hopp-SM

Tävlingarna inledde med två kvalomgångar, som avgjordes tidigare under veckan och helgen.

De 20 bästa ryttarna från de ihopslagna kvalomgångarna är kvalificerade för dagens final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.