Experten: ”Vi kanske ska hoppas på en medalj individuellt istället”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Lotta Björe tror inte att Sveriges lag har möjlighet att slåss i topp tre efter dagens tiondeplats i nationshoppningen – men hon håller Henrik von Eckermann som en stark medaljkandidat individuellt.

– Det är lång väg upp till medalj och jag tror inte att vi har chans på det, samtidigt är det glädjande att Douglas går in och sätter en nolla. Henrik gör det igen och ligger så bra till som tia individuellt.

– Vi kanske ska hoppas på en individuell medalj istället...sätt en fin runda igen och han är superhet.

EM i hoppning – så funkar det:

EM i hoppning avgörs inte i en enda klass utan i seriehoppningar över fyra tävlingsdagar. Det rids både i lag och individuellt och lagtävlingen är samtidigt kval till de individuella finalerna. Dag 1: Lag och individuellt, tidshoppning. Segraren får noll fel och de övrigas resultat räknas om till fel efter en stigande skala. Dag 2 och 3: Lagtävlingens final i två omgångar. Dag 4: Individuell final för de bästa efter klass I och II i två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet