Peder Fredricson segrare med ny häst

Uppdaterad
Publicerad

Först jubel och ceremoni för segern i Jerringpriset. Sedan två felfria rundor i Falsterbos derby.

Peder Fredricson på Catch me not vann Falsterbo derby.

– Jag är jätteglad för segern, och jätteglad för hästen.

Världstvåan Peder Fredricson hade en trevlig eftermiddag i Falsterbo. Först mottog jubel under en ceremoni för Jerringpriset inför sin hemmapublik, och sedan gjorde han succé med sin nya häst, Carch me not.

Ekipaget red felfritt på den roliga och annorlunda derby-banan. Två gånger.

– Taktiken var annars att rida snabbt efter som det var några snabba irländare med i omhoppningen, att hellre ha fyra fel och vara snabbast. Men vi klarade oss felfritt, säger Peder Fredricson till SVT.

Eftersom de andra tre ekipagen inte red felfritt vann Fredricson sitt första derby i Falsterbo. Senast en svensk vann derbyt var 2005 då Linda Heed slutade etta. 

I soligt väder och tryckande värme avgjordes det klassiska derbyt i Falsterbo. Sedan 1969 har den klassiska tävlingsformen, med större spektakulära hinder, och med hinder både på och utanför tävlingsarenan, varit en stor pubikfavorit. Så även i år.

Experten: ”Skapar en speciell kemi”

– Det är nästan den roligaste tävlingsformen att rida. Alla hindren är utmanande. Det var kul att få vinna här en klassisk tävling, min fru (Lisen Bratt) har vunnit har tidigare, nu är det 1–1, sa Peder Fredricson.

– Inga kosntigheter. Det verkar som om alla hästar vill hoppa felfritt med Peder på ryggen. Han skapar en speciell kemi med sina hästar, berömde Lotta Björe om faktumet att Frederiksson red felfritt med en häst han bara ridit i två månader. Han levererar och levererar, och på en ny häst.

Peder var så klart nöjd med sin nya häst.

– Den har en väldigt lång galopp och bra fart. Den har egentligen allt, förutom utseendet, säger Fredricson.

Nederländaren Kevin Jochems slutade tvåa och Billy Twomey, Irland, blev trea.

I morgon är det laghoppning i Falsterbo, och Peder Fredricson ingår i det svenska laget med Douglas Lindelöf, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann.

Se hela sändningen här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.