Fredricson ger inte upp VM för guldhästen

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna världstvåan Peder Fredricson matchar tre hästar mot höstens VM i Tryon. All In, Hansson WL och Christian K har alla visat att de är bra nog för att kunna ta medalj för Sverige. För SVT Sport berättar han om de tre stjärnorna.

All In, Christian K och Hansson WL. Så heter de tre starkast lysande stjärnorna i Peder Fredricsons stall. Alla tre är med på förbundskaptenens långa lista inför VM. Att en ryttare har tre hästar med medaljkapacitet är unikt både i Sverige och internationellt.

– Det är ett guldläge som är resultatet av perfekt avvägda matchningar, säger Lotta Björe, expertkommentator för SVT Sport.

Guldhästen från EM förra sommaren, All In, är tillbaka på tävlingsbanorna efter ett skadeuppehåll.

Han kommer att starta i Falsterbo, och matchas för ett VM som går i september.

– Planen är fortfarande att se om vi kan få honom i form till VM, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

– Han är i väldigt bra kondition och han känns stark och bra i kroppen. Han behöver fortfarande få några till tävlingar för att få tillbaka sin hoppspänst. Det är mer det det handlar om än den faktiska konditionen.

Se intervjun med Peder Fredricson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.