Foto: Bildbyrån

Klart: Stephanie Holmén femteryttare i VM

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona har valt ut den femte och sista VM-ryttaren. Det blir 27-åriga Stephanie Holmén, som tillsammans med Flip's Little Sparrow är reserven.

– Det var svårt att hålla tillbaka känslorna, säger Holmén till SVT Sport.

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann var redan uttagna till VM. Nu adderas ett nytt namn till truppen – Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona har valt ut Stephanie Holmén som femteryttare till VM.

Holmén, som är beridare hos Peder Fredricson, har haft en stark säsong, där hon bland annat gjorde bra resultat i Hickstead i juli.  Nu får hon förbereda sig för resan till USA.

–Det är helt fantastiskt. Det är en stor dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

Mycket känslor

Hon fick beskedet via telefon igår, måndag, när hon var i stallet.

– Jag skrek rakt ut, det var svårt att hålla tillbaka känslorna. Det var riktigt häftigt att få ett sådant samtal, säger Stephanie Holmén.

Peder Fredricson och frun Lisen Bratt Fredricson var även de på plats i stallet.

– De blev jätteglada, säger Holmén.

”Vi är redo”

När den svenska VM-truppen presenterades i juli stod det mellan Rolf-Göran Bengtsson, Stephanie Holmén och Evelina Tovek. Sedan dess har Holmén levererat starkt.

– Jag lände att jag hade en chans men jag har försökt att inte tänka på det för mycket utan fokuserat på varje tävling, säger hon.

Hon och Flip's Little Sparrow är reserver på plats. För Holmén, som aldrig tidigare gjort mästerskap på seniornivå, väntar mycket att lära.

– Det ska bli jätteintressant att ser hur allt går till, det är skillnad från ett mästerskap och en vanlig tävling. Skulle jag få rida är det bara att gå in och göra det vi brukar göra. Hon är i så bra form, vi är redo, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.