Foto: Bildbyrån

Klart: Peder Fredricson rider All In

Publicerad

Peder Fredricson har gjort sitt val av häst till ridsport-EM i Rotterdam. På onsdag går han och valacken All In på banan för att försöka försvara sitt EM-guld från 2017.

Till EM i Rotterdam har valet stått mellan All In och Christian K och båda hästarna är på plats i Rotterdam. De senaste veckorna har dock All In legat bäst till och i ett sms till SVT Sport bekräftar nu Fredricson att det blir just 13-årige All In som kommer att starta.

Valacken har en gedigen meritlista, och har ofta benämnts som en av världens absolut bästa hästar.

2016 tog ekipaget ett OS-silver i Rio de Janeiro, året därpå följde de upp med EM-guld på hemmaplan i Göteborg. Dessutom var ekipaget en stor bidragande orsak till att Sverige tog EM-silver i lag.

Vann i Falsterbo

Under sommaren har All In visat storform – ekipaget vann Grand Prix på Stadion i Stockholm juni och följde upp det med att vinna Falsterbo Grand Prix månaden efter.

I Falsterbo levererade de sedan två felfria rundor i laget i Nations Cup när Sverige vann.

Under måndagseftermiddagen besiktigades alla hopphästar. Alla svenska hästar har gått igenom veterinärbesiktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer