Henrik von Eckermann med Mary Lou Foto: Bildbyrån

Sverige segrare i lagtävlingen i Nations cup

Uppdaterad
Publicerad
Det blev en svensk seger i lagtävlingen i Nations cup i Aachen. Och det var efter att Henrik von Eckermann visat vägen och varit felfri i båda sina rundor. Totalt blev det fyra fel för det svenska laget som vann med ett fel före Tyskland.

Det svenska laget fick en drömstart när Henrik von Eckermann med Mary Lou gick felfria genom banan på 76,30, en tid som skulle visa sig bli den bästa i första rundan. Efter att Angelie von Essen med Luikan Q dragit på sig fyra fel, och Evelina Tovek med Dalila de la Pomme blivit felfri så hade Peder Fredricson med Christian K chansen att ge Sverige en perfekt förstarunda utan fel.

Men det blev istället hela 13 fel och sämsta tiden av alla i den första rundan för Fredricson, och det blev hans resultat som blev struket och Sverige låg efter första på fyra fel som lag.

Von Eckermann bra även i andra

Även i andra rundan så visade von Eckermann klass direkt, och gav en bra grund för de övriga i laget. Han blev nämligen även där felfri, den gången med tiden 76,73. Och det följdes av att Angelie von Essen tog revansch för första rundan och gick felfri.

Men för Evelina Tovek gick det inte lika bra i andra. Hon drog på sig fyra fel, och satte press på Peder Fredricson som vid en felfri runda kunde säkra förstaplatsen. Och den chansen tog han. Peder tog revansch på sin tunga förstarunda och blev felfri på 79,86, och Sverige tog hem segern med fyra fel totalt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peder Fredricson: ”En stor ära”

Tvåa blev Tyskland med fem fel, trea blev Frankrike med åtta fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer