• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Peder Fredricson säkrade svensk seger i hoppningen

Publicerad

Sverige ledde efter förstarundan och kunde efter fantastisk hoppning hämta hem Nations Cup-hoppningen i andrarundan. Stjärnan Peder Fredricson med All In var sista ryttare ut och gjorde inga misstag när de red hem segern till Sverige.

Efter segern i dressyren tidigare under dagen var det dags för höjdpunkten i Falsterbo Horse Show, söndagens hoppning. Sverige inledde oerhört starkt, Fredrik Jönsson hade fyra fel men när alla andra ekipage red felfritt kunde Jönssons fel strykas och Sverige gick till andra omgången felfria. Peder Fredricson som tidigare under helgen vunnit Grand Prix var sist ut och det spreds ett öronbedövande jubel på ryttarstadion i Falsterbo när Fredricson och All In passerade över sista hindret felfria. Närmst efter var Schweiz och Frankrike med fem fel vardera.

Baryard inledde andra omgången

Malin Baryard-Johnsson var först ut för svenskarna i andraomgången och tillsammans med Indiana kunde hon upprepa sitt resultat för den inledande omgången och gå felfritt in i mål. Trots Stephanie Holméns tolv fel i andra omgången så hade Peder Fredricson chansen att rida hem tävlingen till Sverige, för första gången sedan 2012.  Fredricson och All In såg oerhört avslappnade ut när de gick ut i sista omgången. Och de gjorde inte hemmapubliken besviken när de återigen gick runt felfria och bärgade segern till Sverige, ett fel bättre än tvåan Schweiz.

Peder Fredricson efter segern i Nations Cup

– Det var alldeles för längesedan vi vann. Det var absolut på tiden och det var skönt, säger Fredricson till SVT.

– Det var skönt att man sitter på en bra häst och sitter i den sitsen. Man har hela lagets framgång på sina axlar och det var skönt att klara av det.

Dubbla segrar för Sverige i Falsterbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer