• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Ny svensk dressyrsuccé i Falsterbo Horse Show

Publicerad

Det svenska laget vann dressyren i Nations Cup i Falsterbo för femte året i rad. Patrik Kittel lade grunden trots en tidig miss i programmet.

Patrik Kittel och Well Done de La Roche toppade resultatlistan efter specialen trots en miss i den första piaffen. Tätt följda av det andra svenska ekipaget, Juliette Ramel och Wall Street. Det gav svenskarna ett gyllene läge att ta hem hela tävlingen och därmed behålla sin totalledning i Nations Cup efter den avslutande küren.

– Någonting hände precis framför henne och hon blev rädd och ville vända. Det är så med hästar. Det är små, små marginaler, säger Kittel som ändå var stolt över sin häst i SVT:s sändning.

Dubbla segrar för Sverige i Falsterbo

I küren som följde var Malin Wahlkamp-Nilsson snudd på felfri med sin häst Eddieni och levererade ett personbästa med en elva procent stor ökning.

– I dag var han verkligen hundra procent med mig. Han gav allt och ville vara med, säger hon till SVT.

Det svenska ekipaget såg också ut att kunna ta hem den individuella tävlingen. Men dansken Daniel Bachmann Andersen var snäppet vassare. Det fjärde svenska ekipaget med Minna Telde och Isac stod för en klart godkänd insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer