Sveriges förbundskapten om dramatiken i laghoppningen

Publicerad

Först såg Sveriges medaljchanser ut att vara borta. Nu ligger laget fyra – och har medaljerna inom räckhåll inför morgondagens avgörande.
– Det är bara att jobba vidare och hålla sig till planen, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det svänger snabbt i hoppsporten. Sverige var illa ut efter de två första ryttarna, men avslutade dagen som fyra.

– Den här dagen är ett bevis på att man aldrig kan ta ut vare sig en vinst eller en förlust i förskott. Det är bara att jobba vidare och hålla sig till planen, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

– Även om vi hade några nedslag som vi inte ville ha så har de andra lagen också det, och det är dem vi mäts emot.

”Värmen är värst för oss”

Inför morgondagens avgörande har Sverige har åtte fel, två nedslag, upp till silverplats. Ankarcrona tycker att det ser bra ut och är inte orolig över att de hästar som mästerskapsdebuterar inte ska vara i form för ytterligare en tuff bana.

– Som sagt, vi har tre hästar som inte gått mästerskap tidigare, däremot har de gjort rätt så många nationshoppningar som vi har under året där de går i alla fall några dagar på raken. Så vi är ganska trygga med att de kommer palla med rundan i morgon och de ser fräscha ut, säger han.

Att det är 30 grader varmt ska inte heller påverka hästarna allt för mycket.

– Värmen är värst för oss. Det är väldigt varmt. För ryttarna gäller det att hela tiden försöka hålla sig i skuggan och få i sig vätskeersättning men de är så otroligt fokuserade på vad de ska göra så det löser sig, säger Henrik Ankarcrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer