Michael Jung, förhandsfavorit inför VM i fälttävlan, tvingas ställa in. Foto: Bildbyrån

Förhandsfavorit missar ridsport-VM i Tryon

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare världsettan i fälttävlan Michael Jung kommer inte till start i VM i Tryon, Förhandsfavoritens häst fischerRocana har skadat sig och hinner inte läka i tid till VM som inleds om två veckor.

Michael Jung berättar om Rocanas skada och VM-återbudet via sociala medier.

”Enligt veterinären är det en liten skada, men den kommer ta tid att läka”, skriver Jung som tillsammans med Rocana tog individuellt silver och lagguld under VM i Caen för fyra år sedan.

Michael Jung har under många år varit en frontfigur i sporten. 36-åringen har ridit i det tyska laget sedan 2009 med en enastående mästerskapsstatistik: individuell medalj varje år, varav majoriteten är guld, däribland dubbla OS-guld. Lägg därtill sju lagmedaljer, fem guld och två silver.

Jung skriver att det är med ett ”tungt hjärta” han nu meddelar att det inte blir något VM i år, samtidigt skickar han lyckönskningar till sina lagkamrater.

”Jag önskar det tyska laget all lycka, framgång och massor av roligt! Ge allt”, skriver Jung.

Jung ersätts nu av regerande världsmästaren Sandra Auffarth, som vann VM 2014 före just Jung. Auffarth åker till Tryon med 9-åriga Viamant du Matz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.