Fortsatt chans för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Efter en mardrömsstart lyckades de svenska ekipagen resa sig i terrängritten. Laget slutade femma och är också totalt på en femte plats efter två av tre moment på EM i fälttävlan i Skottland.

Regn och vind försvårade för ekipagen i terrängritten under fälttävlan-EM:s andra dag, och där en tung start för svensk del satte press på trion som följde för att ha någon chans på medaljerna – och OS-platsen inför söndagens avslutning.

Johan Lundin var först ut av fyra ekipage i lagtävlingen men lyckades inte hålla sig kvar när hästen Johnny Cash hamnade på sniskan – utan han föll i vattnet – och åkte ur tävlingen.

EM i fälttävlan

I och med olyckan var det extra viktigt att övriga ekipage presterade, eftersom det är tre resultat som man räknar på – och med tre svenska tävlande kvar låg pressen på Anna Nilsson som näst på tur svarade för en fin runda och noterade 72.5 poäng.

– Hästen är en professor på hinder, säger Anna Nilsson till SVT Sport, och får beröm av förbundskapten Staffan Lidbeck.

– Hon står för en heroisk insats. Det är oerhört stort av henne. En väldigt stark prestation. Det regnar och är dåliga förhållanden. Hon hade en uppgift att lösa och gjorde det galant. Jag är väldigt nöjd över det, säger han.

”Lättad och glad”

Både Sara Algotsson Ostholt och avslutningsvis Niklas Lindbäck levererade också. Sverige slutade på en femte plats och nosar på en OS-plats.

– Jag är väldigt lättad och glad. Jag kom igång efter andra hälften av banan, men det är den tuffaste terrängen jag någonsin har ridit, sa Algotsson Ostholt efteråt.

Tyskland kom etta och leder totalen på 122,70 poäng inför morgondagens avslutning. Trean Frankrike har 179,80 och tvåan Storbrittannien 169,30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet