Peder Fredricson Foto: Bildbyrån

Fredricson: ”Har legat på sjukhus”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson insjuknade under EM, vilket SVT Sport tidigare rapporterat om. Nu meddelar Fredricson att han smittats av campylobacter och tvingades läggas in på sjukhus.

”Jag har tillbringat ett par dagar på sjukhus men är nu äntligen på väg hem”, skriver han på sociala medier.

Peder Fredricson tog sig till EM-final i hoppning i Rotterdam förra veckan, men det som inte syntes inne på banan och för tittarna var att Peder Fredricson blivit sjuk.

– Han har haft en ganska kämpig dag, igår kväll åkte han på någonting och är jättesjuk, sa Peder Fredricsons fru Lisen Bratt Fredricson till SVT Sport under EM.

Nu kommer Fredricsons förklaring:

”Under EM i Rotterdam blev jag, på något sätt, smittad med campylobacter. Ingen trevlig upplevelse. Jag har tillbringat de senaste dagarna på sjukhus men är nu äntligen på väg hem.”, skriver Fredricson på sociala medier.

– Hade vi vetat vad det var skulle han inte tävlat förstås, men idrottsmän är ganska envisa, säger Lisen Bratt Fredricson till Kvällsposten.

Fredricson och hästen, All In, var regerande Europamästare men lyckades inte försvara guldet.

Vad är campylobacter?

Campylobacter är en bakterie som är en av de vanligaste orsakerna till magsjuka orsakad av livsmedel. Campylobacter kan finnas i tarmen hos livsmedelsproducerande djur, till exempel fågel, gris, nöt och får. Bakterien kan därför finnas på kött av olika slag men är vanligast på fågelkött. Kyckling är en känd källa till smitta. Campylobacter kan också finnas i opastöriserad mjölk.

Källa: Livsmedelsverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.