Peder Fredricson tillsammans med hästen 'H&M All In' under segern i Rotterdam förra söndagen. Foto: TT Nyhetsbyrå

Fredricson och All In placerade i GCT

Uppdaterad
Publicerad

Endast tre ryttare var felfria i grundomgången av Paris GCT Grand Prix, trion red även felfritt i omhoppningen. Segrade hemmaryttaren Julien Epaillard med 9-åriga hingsten Usal Suspect D'auge. Fransmannen hade en segermarginal på över en sekund.

Peder Fredricson och All In var bästa svenska ekipage i GP-klassen. De hade två rivningar i grundomgången men resultatet räckte ändå till en 12:e plats i den svåra klassen.

Henrik von Eckermann och Chacanno hade också två rivningar i grundomgången och slutade på 14:e plats. Två bommar ned blev det även för Evelina Tovek och Castello på 18:e plats. Både von Eckermann och Tovek hade dessförinnan en mycket bra klass.

Tovek och von Eckermann glänste i Global Champions League

I klassen över hinder på 1,55- 1,60, som avgjorde lagtävlingen och samtidigt var första omgången av Grand Prix, tog Henrik von Eckermann en fin femte plats med Chacanno. Ekipaget stod för en övertygande insats och var inte i närheten av en rivning.

Evelina Tovek fortsatte att visa fin form tillsammans med nya hästen Castello när de hoppade felfritt men fick ett fel för att ha varit en sekund över maxtiden. Tovek bildade tillsammans med Christian Ahlman laget Mexicos Amigos och de slutade på fjärde plats med totalt 14 fel. Henrik von Eckermann startade endast individuellt.

I klassen startade också Peder Fredricsson med Christian K och med 4 fel i en övrig fin runda slutade ekipaget på 22:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.