Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jens Fredricson tappade i toppen i VC-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fredricson låg sjua inför dagens fortsättning på världscupfinalen i hoppning. Men en liten bricka i en mur stod i vägen och svensken får därmed ta med sig fyra fel framåt.

– Det är ett lite udda hinder och jag har en lite orutinerad häst. Språngkurvan var bra, jag blev lite förvånad men det kallas för sport, säger Jens Fredricson till SVT Sport.

Jens Fredricson fick en drömstart på världscupfinalen i hoppningen under torsdagen. När omgång två reds på fredagen fick dock Markan Cosmopolit med sig en bit av muren, hinder nummer tre, och fyra fel fick läggas till protokollet.

– Det där var väldigt oturligt. Så himla snöpligt nedslag, den lilla brickan kunde väl fått ligga kvar? säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Jens Fredricson efter ritten:

– Hästen hoppade jättebra och jag red bra. Jag fick ett nedslag, sånt händer. Det är bara att ladda om. Jag hoppas att vi inte ligger allt för långt efter sen.

– Han kändes helt perfekt idag. Nu ska vi ladda om och sätta nollor på söndag.

”Tog ner bakbenen lite tidigt”

För det andra svenska ekipaget, Angelica Augustsson Zanotelli, blev det dock en bättre runda än under torsdagen. Hon och Kalinka van de Nachtegaele fick med sig en bom och därmed fyra fel.

– Jag är jättenöjd. Jag tyckte hon hoppade fantastiskt fint och var med mig hela vägen runt, och jag hade en jättefin känsla. Jag vet inte riktigt varför hon rev, hon tog ner bakbenen lite tidigt, säger hon till SVT Sport.

Ingen av svenskarna tog sig till dagens omhoppning, men de är däremot båda vidare till söndagens final. Fredricson ligger på niondeplats och Augustsson Zanotelli är 21:a.

Klassen vanns av amerikanen McLain Ward.

Hoppningens final sänds i SVT på söndag med runda ett klockan 14.35 och den andra klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.