Fredricson trea i GCT-final

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och hästen Christian K blev trea i prestigefyllda Global Champions Tour-finalen.

Efter felfria rundor i både grundomgången och omhoppningen hyllar Fredricson sin häst.

– Detta är det största han gjort hittills vilket känns väldigt kul, säger Fredricson till SVT Sport.

Med stjärnhästen All In borta visade Peder Fredricson med Christian K att även de är ett ekipage att räkna med i dom stora sammanhangen.

Efter en felfri grundomgång var Fredricson ensam svensk i omhoppningen när finalen av Global Champions Tour avgjordes i Doha, Qatar.

Starkt startfält

I en riktigt krävande omhoppning mot åtta andra ekipage var Fredricson återigen felfri och tiden 37.41 räckte till en tredjeplats, drygt två sekunder bakom segrande hemmaryttaren Bassem Hassan Mohammed.

– Det var riktigt bra konkurrens och världens bästa ryttare var här. Så det känns riktigt stort, säger Peder Fredricson till SVT Sport och tillägger:

”Största han gjort”

– Jag har haft Christian K i ett år nu och detta är det största han gjort hittills. Han gjorde tre jättebra rundor i dag vilket också känns väldigt kul.

Det återstår nu att se i vilken utsträckning Fredricson väljer att använda Christian K den närmaste tiden då All In snart är tillbaka från skada.

Henrik von Eckermann, med Chacanno,  blev nästbäste svensk på en tionde plats i klassen.

Totalsegern i Global Champions Tour gick till EM-silvermedaljören i Göteborg, nederländaren Harri Smalders.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.