Peder Fredricson på Christian K. Foto: Bildbyrån

Fredricson trea i Top 10-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson slutade på en meriterande tredje plats vid Top 10-finalen i Genève i kväll.
Fredricson på hästen Christian K noterades för ett fel och var bara slagen av fransmannen Kevin Staut och engelsmannen Scott Brash som båda red två felfria rundor.
– Det är första gången jag är med på Top 10 och så får jag en pallplats direkt. Det var över förväntan, säger Fredricson till SVT Sport.

Svensken, som ändrade sina planer och tävlade med Christian K istället för All In i kvällens tävling, red två felfria rundor men noterades för ett förargligt tidsfel i den första rundan.

Det gjorde att han avancerade därmed från femte efter första rundan till en slutlig tredjeplats i den prestigefyllda tävlingen som vanns av fransmannen Kevin Staut och hästen Reveur de Hurtubise före britten Scott Brash på Ursula XII..

– Jag förstod att mina möjligheter att vinna var väldigt små efter första rundan och att det skulle krävas väldigt mycket tur. Därför gick jag i första hand in för att få till en felfri runda i den andra hoppningen.

Fredricson började rida Christian K för ett år sedan och duon har tillsammans  utvecklats enormt under året. Nyligen blev de trea i GCT-finalen i Doha och i kväll gjorde duon på nytt ett mycket bra resultat.

– Christian K är väldigt lovande och har bra kapacitet. Än så länge saknas dock hastigheten i omhoppningen.

Prispotten i Top 10-finalen uppgick till 475 000 schweizerfranc, drygt fyra miljoner kronor, och Fredricson belönades med cirka 600 000 kronor för sin trejeplats.

Fredricson hoppar i Genève även under söndagen och sen väntar en GP-tävling i London nästa helg. Därefter väntar tre veckors ledighet.

– Det ska bli trevligtmed lite ledighet, det ser jag fram emot, säger Peder Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer