Foto: Bildbyrån

Fredricson tvåa i Dohas GP

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson var felfri i omhoppningen och dessutom snabbast på hästen Hansson – fram tills det var britten Ben Mahers tur.

– Det känns verkligen fantastiskt kul. Hansson hoppade strålande, säger Fredricson till Svenska ridsportförbundet.

Som sista ekipage snuvade Maher och Explosion W svensken på en mycket prestigefull seger i Dohas grand prix.

– Jag visste att han är en snabb ryttare på en snabb häst. Han är svårslagen om han lämnar alla bommar uppe, säger Peder Fredricson till Svenska ridsportförbundet.

Skillnaden mellan segern och andraplats var också påtaglig i pengar räknat. Maher fick närmare 1,3 miljoner kronor med Fredricson fick nöja sig med cirka 800 000 kronor.

– Jag kunde kanske ha tagit bort ett galoppsprång till andra hindret, men jag tror inte att någon annan gjorde sju språng in i kombinationen som jag gjorde. Där sparade vi ändå tid.

GP-hoppningen var avslutningen på årets Global Champions Tour och lockade stora delar av hoppningens världselit.

Nederländaren Harrie Smolders kom trea på Don VHP Z.

Peder Fredricson var ende svenske landslagsryttare på plats.

Peder Fredricson kommer till Sverige och tävlar i Sweden International Horse Show, SIHS som SVT sänder mellan 29 November och 2 december.

–Jag rider världscupen i Stuttgart och Madrid. Sedan väntar Friends i Stockholm, och Prag. Det är tävlingar varje helg fram till jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.