Häst dog på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Efter världscupkvalet i fyrspann på fredagskvällen segnade en av kusken Axel Olins hästar ner och dog.

Olin var först ut i uppvärmningstävlingen inför helgens världscup, men precis när han korsat mållinjen föll Filur, hans högra stånghäst, ihop.

Den 23-årige valacken befriades omedelbart från sin utrustning och veterinär var snabbt på plats men hästens liv gick inte att rädda. Enligt uppgifter till tidningen ridsport.se tros hästen ha dött av cirkulatorisk chock, men dödsorsaken är ännu inte fastställd.

– Medvetandet försvann omedelbart. Självklart är det en chock. Framför allt för Axel. Vi hade övat senast igår och var väl förberedda. I en sådan här sits finns ingenting att göra förutom att försöka hjälpa och stötta teamet, säger veterinären Axel Wallman till SVT Sport.

– Tankarna går till Axel.

Tomas Eriksson har haft hästen i sin ägo under många år.

– Han har varit med mig väldigt länge. Jag har tävlat med honom i 19 år så han har betytt väldigt mycket för mig. Men han fick avsluta sin karriär med det han tyckte bäst om, han avslutade sin tid lyckligt i alla fall, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.