Irma Karlsson vann i Madrid – och om några dagar tävlar hon åter i Sweden International Horse Show.

Toppinsats av Irma Karlsson – trea i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Irma Karlsson på Ida van de Bisschop hoppade felfritt i både grundomgången och omhoppningen och slutade trea i världscuptävlingen i Madrid. Vann gjorde tysken Daniel Deusser. Henrik von Eckermann blev sexa på Mary Lou.

– Det känns väldigt bra. Ida hoppade bra. Hon är en fantastisk häst, säger Irma Karlsson till SVT Sport.

Världscuptävlingen i Madrid blev en riktig svensksuccé. Framförallt för helt felfria Irma Karlsson. Hennes hoppning på Ida van de Bisschop ledde till en tredjeplats – hennes bästa placering i världscupen.

– Det känns väldigt bra. Ida hoppade bra. Hon är en fantastisk häst, säger Irma Karlsson till SVT Sport.

– Fantastiskt kul Irma, säger SVT Sports expert Lotta Björe i sändning och fortsätter berömma Karlssons insats.

– Jättestabilt, hästen och ryttaren utvecklas och går från klarhet till klarhet. Hon kommer verkligen slå sig in i striden om en plats i svenska laget nästa år i Rotterdam (där EM avgörs).

Mot Daniel Deusser kunde dock inte göra något. Tysken som tog sin andra världscupseger den här säsongen var precis som Irma felfri men också drygt 1,5 sekunder snabbare.

– Det är en njutning att se – hästen hoppar som en gummiboll, säger Lotta Björe om Deusser.

Tvåa blev Steve Guerdat,  schweiziske världstvåan leder den västeuropeiska ligan efter sex deltävlingar.

Christian K vägrade hoppa

Alla svenskar var felfria och fanns med till omhoppningen. Där tog det stopp – framförallt för Peder Fredricson. Inför ett hinder vägrade hans häst Christian K hoppa, det resulterade i fyra fel för vägran och tiden rann iväg vilket även gav tidsfel. Totalt blev det 16 fel för Peder som slutade tia.

– Det var märkligt, kommenterade Björe.

Fredricson fick ändå sju nya världscuppoäng för sin tiondelplats idag och avancerade från tionde till sjundeplats i totalen. Han är därmed högst rankad av de svenska ryttarna efter sex deltävlingar. Irma Karlsson ligger just nu på 13:e plats i totalen efter dagens pallplats.

Henrik von Eckermann fick också med sig viktiga världscuppoäng. Svenska världstrean var felfri i grundomgången men hade en tidig rivning i omhoppningen. Med en snabb tid slutade von Eckermann sexa.

Ställningen i den västeuropeiska ligan efter sex deltävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.