Casello-konflikten till tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den infekterade konflikten om hästen Casello rullare vidare.

På fredagen lämnades ärendet in till Lunds tingsrätt.

Douglas Lindelöws OS-dröm riskerar att gå i kras.

”Vi kanske skiljs åt helt och det vore ett tungt bakslag”, säger han till SVT Sport.

SVT Sport har tidigare rapporterat om konflikten mellan familjen Lindelöw och paret Maria Schack Bladh och Lars-Inge Bladh.

Tillsammans köpte vännerna hästen Casello med förhoppningen att den en dag skulle ta sig in i världseliten i hästhoppning. Ekipaget med Douglas och Casello tog sig bland annat till final under EM i Aachen och är i dagsläget ett givet OS-ekipage. Något som alltså äventyras nu.

OS i Rio de Janeiro 2016

– De vill sälja hästen och det vill inte vi. Jag vill ha kvar den att tävla på, säger Douglas Lindelöw.

Erbjöds sju miljoner

Hans mamma Agnetha Lindelöw har erbjudit paret Bladh sju miljoner kronor för deras del, men de har tackat nej. Hon tycker att konflikten har spårat ur och att det är både ”sorgligt” och ”konstigt” att det har gått så pass långt.

– Jag uppfattar det som att de inte vill samarbeta över huvud taget. Landslagsledningen har också försökt få dem att samarbeta men de är inte intresserade av det. Vi har bett dem att avvakta eftersom fler intressenter är på väg in för att hjälpa Douglas men det vill de inte heller, säger hon och fortsätter:

– Det är Douglas som tar mest skada av allt det här. Utan honom hade hästen inte varit där den är i dag och inte haft något värde heller. Casello var väldigt besvärlig i många år. Douglas har lagt ned ett enormt jobb på den här hästen och vi vill ha kvar den för ett OS. Vi tycker också att det är viktigt för Sverige som nation i och med att hästen bevisligen är på den nivån.

Vad händer nu?

– Vi jobbar fortfarande för att se om vi kan få in någon mer samarbetspartner. Vi vill hitta en lösning så familjen Bladh ska bli nöjda men det verkar inte helt lätt, säger Agnetha Lindelöw.

”Casello mitt starkaste kort”

Hälftenägaren Lars-Inge Bladh bekräftar att de har lämnat in en ansökan om förordnande av god man till Lunds tingsrätt. De vill att en advokat ska utses till god man med uppdraget att utbjuda hästen till försäljning.

– Jättetråkigt att vi inte kunde lösa det här själva. Vi måste komma vidare. Mer än så vill jag inte kommentera det här.

Du tycker inte att familjen Lindelöws förslag på lösningar har varit tillräckliga?

– Nej, det har inte funnits några riktigt bra konkreta förslag, säger Lars-Inge Bladh.

I värsta fall riskerar Douglas Lindelöw att bli av med Casello. Då tvingas han utbilda någon av sina andra hästar och försöka ta dem till samma nivå.

– Men Casello är det starkaste kortet i mitt stall. De andra är oprövade på mästerskapsnivå. Min förhoppning är att det här ska lösa sig och att Casello blir kvar, säger han.

SVT Sport har sökt förbundskaptenen Sylve Söderberg som inte vill ge någon kommentar i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet