Visa alla (2)

von Eckermann: ”Får kanske lägga mästerskap åt sidan”

Publicerad

En mycket besviken Henrik von Eckermann öppnar upp för att inte rida mästerskap på Mary Lou, det efter att de återigen haft problem med vattnet.
– Man känner sig som en amatör där inne när man rider mot vattnet, säger han till SVT Sport.

Henrik von Eckermanns Mary Lou hade problem med vattnet i gårdagens tidshoppning. När de gick ut som etta för det svenska laget i nationshoppningen på EM i Rotterdam stod vattnet återigen i vägen.

Mary Lou stod emot och räckte inte över. Fyra fel för tramp i vattnet.

– Det är mycket som händer. Hästen hoppade fantastiskt. Vattnet blev inte bättre i dag, sämre än i går, ännu mer spänd. Jag försökte lite utifrån och tänkte ha lite mer fart i dag. Men då började hon bromsa lite grann och jag kom för långt ifrån i stället, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Det var en mycket besviken och uppgiven ryttare efter ritten.

– Man känner sig som en amatör där inne när man rider mot vattnet. Det är så bra innan, och efrer. Det är väldigt surt, säger han.

Problemen med vattnet är inget nytt. Ibland fungerar det utmärkt, andra gånger inte. På EM i Göteborg 2017 var det också ett problem för stoet.

– Självklart finns det i huvudet, att vi inte hoppar vatten perfekt. Jag försöker bara hålla min plan och göra det så gott som jag kan. Sedan är det ett problem, då får man se vad man gör åt det, säger han.

– Antingen får man lägga mästerskap åt sidan för att man ser att det här passar inte eller så får man prova att jobba vidare.

Lär inte starta på söndag

I morgondagens laghoppning finns inget öppet vatten med – en lättnad för von Eckermann.

– Sedan avslutar jag nog resan eftersom vattnet kommer igen på finaldagen, säger han och fortsätter:

– Det kan synas lite amatörmässigt, vi har vetat om det här och ändå inte får ordning på det. Jag har tränat på det, jag känner inte att jag skulle gjort något annorlunda.

SVT:s expert Lotta Björe anser att Henrik von Eckermann är för hård mot sig själv.

– Det är lite sorgligt för precis som han säger – hästen hoppar makalöst. Så ska vatten få ställa till det. Jag tycke inte det är amatörmässigt. Precis som de andra idrottsmän, de lämnar inget åt slumpen. Han är hård på sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer