Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann kom femma i La Coruña. Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann femma i La Coruña

Uppdaterad
Publicerad

Hälvvägs igenom världscuphoppningen.

Med en femteplats i spanska La Coruña är världsettan Henrik von Eckermann redan klar för världscupfinalen i april.

Det var en tuff bana i La Coruña där endast två ekipage klarade sig igenom felfritt. Världsettan Henrik von Eckermann har visat fin form på flera olika hästar under senaste tiden och red snabbt på Iliana på söndagen. Men det blev fyra fel efter en rivning från ekipaget som annars hade fältets snabbaste tid.

Tiden räckte till en femteplats för von Eckermann och Iliana, vilket gav tolv poäng som ger honom en tredjeplats i hoppningstabellen. Det räcker för att redan nu vara klar för avancemang till hoppningen världscupfinal i april.

Tysk seger

Den svenske suveränen hade sällskap i Spanien av två andra svenska ekipage. Wilma Hellström på Cicci BJN hade också fyra fel efter en rivning men red snabbt nog för en tiondeplats och en fin uppföljning till sjätteplatsen på världscupen i Lyon.

Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker Z hade sex fel efter rivning och tidsfel. Det blev 20:e plats för ekipaget.

Vann gjorde tyskan Janne Friederike Meyer-Zimmermann framför britten Harry Charles efter att de båda ekipagen haft omhoppning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.