Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann: ”Redo för OS oavsett”

Uppdaterad
Publicerad

Idrottare världen över har fått ändra om i sina tävlingsplaneringar. För hoppryttaren Henrik von Eckermann väntar nu på att utomhussäsongen kan komma igång – och hoppas fortfarande på OS i Tokyo i slutet av sommaren.

I stället för att tävla på intenationella stortävlingar tränar Henrik von Eckermann sina hästar hemma på gården i Tyskland.

– Självklart är det inte roligt att inte tävla, jag kommer säkert klättra på väggarna men det går ingen nöd på mig, säger han till SVT Sport.

– Det är inte så mycket vi kan göra, så det är ingen mening att stressa upp sig. Jag tänker mest på de som driver restauranger och så vidare som kommer lida mycket.

Som egen företagare påverkas han självklart också ekonomiskt, även om det inte bara är prispengar som är den huvudsakliga inkomsten.

– Blir det ett jättelångt uppehåll börjar jag också lida av det, men en eller två månader är lugnt.

– Men det känns snöpligt om det inte blir något OS.

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå menar att det är kritiskt inför OS om de inte kommer igång och tävlar förrän juni. Von Eckermann är dock lugnare och menar att han och tilltänkta OS-hästen Mary Lou är redo.

– Blir det inga tävlingar innan OS, visst det är inte optimalt, men hellre åker jag till OS utan att ha tävlat innan än att det inte blir något. Min häst är så erfaren så hon skulle klara det.

Nu hoppas han ändå att tävlingarna ska komma igång inom några veckor.

– Jag har räknat bort hela april, jag hoppas att det börjar i mitten av maj igen. Jag hoppas på Aachen (första veckan i juni). Men det är ett par tävlingar i juni som redan sagt att de inte blir av.

KLIPP: SOK:s Peter Reinebo: ”Utmaning att hinna OS-kvala” (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.