Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou. Foto: Bildbyrån

Ny vinst för von Eckermann: ”Hade lite flyt”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann och Mary Lou vann den prestigefyllda tävlingen Rolex Grand Prix i 's-Hertogenbosch i Nederländerna.

– Det känns fantastiskt. Jag har varit nära några gånger, säger von Eckermann till SVT Sport.

Fem ekipage tog sig vidare till omhoppningen i den femstjärniga tävlingen, däribland Henrik von Eckermann med Mary Lou och Peder Fredricson med Christian K.

Världsettan Steve Guerdat och svenskfödda stoet Bianca var andra ekipaget ut. De var det första felfria ekipaget med en snabb tid.

– Jag hade lite flyt med att tvåan Guerdat körde innan mig så att jag kunde se lite grann hur han gjorde, säger von Eckermann.

von Eckermann och Mary Lou var även de felfria rakt igenom och med ett bra tempo. Ekipaget slog världsettan med över en halv sekund.

– Det gick min väg. Jag hade lite tur på sista där hon var i lite, säger han.

”En av tävlingarna man vill vinna”

– Det känns fantastiskt. Min första Rolex Grand Slam. Jag har varit nära några gånger. Det är en av de här tävlingarna man verkligen vill vinna.

Peder Fredricson och Christian K gick ut sist i omhoppningen, men trots att paret sträckte ut ordentligt föll en bom ner. Ekipaget slutade trea efter von Eckermann och Guerdat.

– Vi har varit väldigt starka. Peder är femma eller sexa i världen så det är ingen konstighet att han är med, men kul att vårt relativt lilla land kan vara med, säger von Eckermann som får en segercheck på ungefär tre miljoner kronor.

”En fantastisk form”

Rolex Grand Slam är en tävlingsserie med fyra av de största och mest prestigefyllda Grand Prix-hoppningarna under tävlingssäsongen. Nästa tävling i serien rids i juli tyska Aachen.

Både von Eckermann och Fredricson kommer att tävla i världscupsavslutningen i Göteborg i april som SVT sänder.

– Mary Lou har varit i en fantastisk form den sista tiden även, fast jag har tävlat henne lite sparsamt. Världscupfinalen är en helt ny tävling men självklart åker jag hem för att försöka vinna den, säger von Eckermann.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.